Škola ostvaruje Plan i program  Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona sarajevo, za stručna zvanja: Turistički tehničar,  Ugostiteljski tehničar, Kuhar-tehnolog,  Konobar-tehnologPoslastičar-tehnolog (IV stepen).

Praktična nastava učenika zastupljena je u svim smjerovima.
Učenici koji pohađaju smijer  Konobar-tehnolog, Kuhar-tehnolog ili Poslastičar -tehnolog praktičnu nastavu obavljaju u školskoj radionici hotela Nacional ili u ugostiteljskim objektima, a učenici koji pohađaju smijer Turistički  tehničar ili Ugostiteljski tehničar praktičnu nastavu obavljaju u školskoj radionici hotela Nacional , na recepcijama hotela i turističkim agencijama.

Pored redovnog ,   otvorena je mogućnost i vanrednog  školovanja , te polaganja majstorsog ispita. Za vanredne učenike svake godine se organizira i instruktivna nastava iz svih predmeta koji su propisani  Planom i programom.


Historijat škole

U Sarajevu je 1957. godine osnovana Srednja ugostiteljska škola, a dvije godine kasnije umjesto nje osnovana je Ugostiteljska škola za visokokvalifikovane radnike i u njenom sklopu Restoran za visokokvalifikovane radnike, čiji je zadatak bio da služi izvođenju praktične nastave.

Priznanja

Srednja ugostiteljsko-turistička škola je dobitnik Zlatne povelje – pedagoški kolektiv godine“, za uspješan odgojno-obrazovni rad , a direktor škole, g. Jusuf Murtić, je dobitnik Zlatne plakete sa značkom, za uspješan odgojno-obrazovni rad i razvoj ugostiteljske privrede.

Slika vodilja škole

JU Srednja ugostiteljsko-turistička škola

Vanredni učenici

Novosti za vanredne učenike.

Pročitaj...

Projekat

Oživimo stare zanate.